Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Luftgevärsskytte är en idrott som kan utövas av alla från ca 7-8 år och uppåt. Kort eller lång, kille eller tjej spelar ingen roll, alla skjuter på lika villkor.

Med luftgevär skjuter vi på 10 m avstånd på en 10-ringad tavla. Det innebär att man som bäst kan få 10 poäng på varje skott. Ibland skjuter vi med decimal räkning, då är högsta poäng 10,9

Alla nya skyttar får sitta ner vid ett bord och stötta geväret mot en kudde medan man skjuter. Man börjar skjuta på papperstavlor och när man blivit medlem och fått kläm på skyttet går man över till att skjuta på elektroniska tavlor och ser resultatet direkt på en skärm man har på sitt bord. Föreningen har gevär att låna ut till alla medlemmar.

När man känner sig redo för nya utmaningar och ledarna tycker man är redo får man börja skjuta stående också.

Rullstolsbunden? Inget problem, vår lokal är handikappanpassad och i sittande skytte spelar det ingen roll om du sitter i en stol med ben eller hjul. 

Varje vecka har vi öppet för träning eller tävling i vår egen skjuthall. Vi har öppet på tisdagar mellan 17.30 och 19.30.

För de som hållit på ett tag och skjuter lite högre resultat finns det tävlingar runt om i Skåne som föreningen deltager i. Vi tävlar både individuellt och i lag. Vi har bland annat lag som tävlar i Skåneserien där vi möter andra klubblag i en matchserie under säsongen.

Våra skyttar tävlar runt om i Sverige och ofta har vi några skyttar som åker på SM. Föreningen har vunnit en del SM-medaljer, både individuellt och i lag, så visst kan man säga att vi satsar både på bredd och elit!

Uppdaterad: 18 MAR 2017 13:32

Postadress:
Kävlinge SpSK - Skyttesport
Fredrik Löfvander, Grand Prix Vägen 76
24650 Löddeköpinge

Besöksadress:
Kävlinge Sportskytteklubb, Sunnanväg 2
24438 Kävlinge

Kontakt:
Tel: 0708870412
E-post: fredrik.lofvander@gm...

Se all info